Voorbeelden

Een sprookje dat heel toepasselijk is voor deze tijd, althans voor de opmerkzame lezer! Het lijkt makkelijker externe vijanden te bevechten, maar wie echt wijs is weet dat men altijd zelf zijn grootste vijand is.

Een vriendin van me heeft een dansschool opgericht in Wilsele: "Pump 'n Dance": https://www.pumpendance.be/. Ze geeft ook zwemles. Om me te helpen gelanceerd te raken bestelde ze 2 sprookjes: één over iemand die niet wou dansen en één over iemand die niet dierf zwemmen. Ze zijn gebaseerd op waargebeurde feiten!

Het begon allemaal met een sprookje dat ik schreef voor de dochter van een vriendin die nooit wou kussen. Na het horen van haar sprookje, gaf ze plots wel graag kussen, maar met heel veel kwijl! Daarna schreef ik nog een sprookje voor die vriendin zelf, die toen niet kon slapen, en hup ... ik was vertrokken!

Bubbels

16-06-2021

Dit heeft niets met de bubbels uit het coronatijdperk te maken, het is ervóór geschreven en Bubbels is een bijnaam. Het is een boekje met grappige kortverhaaltjes over Maxiem en Josefien. Vertel in het eerste leerjaar een mop en de kinderen lachen zoals Josefien op de cover!

Olaf & Nono

16-06-2021

Wat zou het leuk zijn moest dit ooit een serie worden op de kindertelevisie!